GROBNIČKA ČAKAVŠĆINA-ZAŠTIĆENO KULTURNO DOBRO
REPUBLIKE HRVATSKE/NEMATERIJALNA BAŠTINA

Grobnička jesen 2016. OVOGA TJEDNA


Grobnička jesen 2016.: Mladi su bašćine glasi
 
30. rujna
Po 24. put će tijekom jesenskih dana kaštelski kompleks Grobnik  i Dom kulture u Čavlima preplaviti glasovi više tisuća sudionika grobničkojesenskih programa i posjetitelja. 
 
Kao i ranijih godina, i tijekom će ove tromjesečne manifestacije biti provedeno više od 30 programa. Posebice će djeca i mladi marljivo i s radošću bogatiti naslijeđenu baštinu novim stvaralaštvom. Plodovi su to dugogodišnje suradnje Katedre s desetak osnovnih škola Primorsko-goranske županije. Stoga je s ravnateljima škola-suradnica dogovoreno da će od ove godine svaka „Grobnička jesen“ započeti s proglašenjem pobjednika cjelogodišnjeg natječaja „Darovani“, što ga već 16 godina grobnička Katedra provodi u suradnji s osnovnim školama PGŽ. Ove su godine na natječaju sudjelovali učenici iz osnovnih škola: Čavle, Jelenje-Dražice, Kostrena, Hreljin, Kraljevica, Viškovo, Srdoči i Bribir. 
 
Glazbeni dio programa je također posebni buket mladosti  jer će nastupiti više sudionika festivalskih večeri „Grobničke skale“, koji su već poznati i izvan naših krajeva: Matea Dujmović, Rino Petrović, Daniel Šimek, Veronika Kamenar i Lea Kumić.
 
Program otvaranja ovogodišnje manifestacije je 30 rujna, s početkom u 18 sati, u kaštelskoj dvorani Sokolana. Ulaz je slobodan.