GROBNIČKA ČAKAVŠĆINA-ZAŠTIĆENO KULTURNO DOBRO
REPUBLIKE HRVATSKE/NEMATERIJALNA BAŠTINA

Grobnička skala 2013.g

Ovogodišnja festivalska večer održati će se 21. prosinca u Domu kulture Čavle (20,30h).

KATEDRA ČAKAVSKOGA SABORA GROBNIŠĆINE
raspisuje
NATJEČAJ

za nove skladbe koje će biti izvedene na
Festivalu GROBNIČKA SKALA 2013.

Na natječaj se primaju skladbe temeljene na tradicijskoj glazbi primorskih, istarskih i otočnih područja, kao zabavne ili slobodnog glazbenog oblika, uz korištenje sredstava i postupaka svojstvenih suvremenoj zabavnoj, pop, rock ili etno glazbi.

Odabrane skladbe će biti izvedene na Festivalu Grobnička skala 2013. 21. prosinca 2013. godine u Čavlima uz festivalski orkestar i pjevanje uživo.

Autori trebaju voditi računa o kvaliteti tekstova, jer se glazba i stihovi ocjenjuju kao jedinstveno djelo. Stihovi moraju biti pisani isključivo na čakavskom narječju.

Slanjem skladbi na Natječaj autori jamče da skladbe nisu ranije objavljene, javno izvođene i da su isključivi nositelji autorskih prava. Autor nema pravo naknadnog povlačenja odabrane skladbe..

Slanjem radova na natječaj autori prihvaćaju sve uvjete natječaja i prenose pravo na organizatora da odabrane skladbe tiska u notnom izdanju, prvi put javno izvede, snimi na nosačima zvuka i slike, prenosi putem radija i TV te da ta prava prenese na treća lica. Sva ostala prava autor pridržava za sebe.

Autori trebaju dostaviti:

-  ogledni kvalitetni radni snimak skladbe na CD-u,
- ime i prezime autora s točnom adresom te kontakt informacijama,
-  tri primjerka stihova

Autori odabranih skladbi dužni su prihvatiti sugestije u glazbi i stihovima (uključujući obavezno lektoriranje), ako to organizator iz umjetničkih i programskih razloga bude zahtijevao.

Natječaj je otvoren do 30. srpnja 2013. godine, a radovi  se dostavljaju preporučenom pošiljkom na adresu: Katedra Čakavskoga sabora Grobnišćine, Grad Grobnik 1,   51 219 Čavle ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (mp3 + tekst)

Slanjem skladbe na Natječaj, autor prihvaća uvjete natječaja. Za njihovo nepoštivanje, ili u slučaju eventualnih sudskih sporova, odgovoran je isključivo autor.

Informacije:
Tel: +385 51 296 768

+385 98 431 115, +385 99 809 3250
e-mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.