GROBNIČKA ČAKAVŠĆINA-ZAŠTIĆENO KULTURNO DOBRO
REPUBLIKE HRVATSKE/NEMATERIJALNA BAŠTINA

Ove subote, 23. travnja, imamo čast i zadovoljstvo pozvati Vas na znanstveni i stručni skup "GROBNIŠĆINA: tragovi, znakovi i smjerokazi". Znanstveni skup će se održati u Okrugloj dvorani Kaštela Grobnik s početkom u 10:00 sati.

Iako se znanstveni i stručni skup »Grobnišćina: tragovi, znakovi i smjerokazi« tradicionalno svake godine održava u sklopu manifestacije Grobnička jesen, ovogodišnji skup se iznimno održava samostalno zbog COVID-19 situacije i epidemioloških mjera u 2021. godini kada je morao biti otkazan.

Na dosad održanim znanstveno-stručnim skupovima »Grobnišćina: tragovi, znakovi i smjerokazi« elaborirano je oko 300 radova hrvatskih znanstvenika i istraživača, glavnina kojih je objavljena u redovitim izdanjima Grobničkog zbornika.

Cilj održavanja znanstvenih skupova je istraživanje povijesnih i drugih činjenica vezanih uz Grobnišćinu, pa se tako redovito znanstveno i stručno izlažu povijesne, pravno-povijesne, arheološke, prirodno-znanstvene, književno-teoretske i druge teme.

Ove godine na skupu svoje radove izlažu Ada Maršanić, prof. dr. sc. Željko Bartulović, izv. prof. dr. sc. Palma Karković Takalić, Antonija Mažuranić, prof, Mirna Lipovac, mr. sc. Manon Giron, dr. sc. Nikola Cesarik, dr.sc. Maja Polić, mr. sc. Marko Randić i dr. sc. Dario Kremer.

Ispod možete pogledati program skupa.

 

 
flyout menu jquery