GROBNIČKA ČAKAVŠĆINA-ZAŠTIĆENO KULTURNO DOBRO
REPUBLIKE HRVATSKE/NEMATERIJALNA BAŠTINA

SKALA 2017. Natječaj za nove skladbeNa natječaj se primaju skladbe temeljene na tradicijskoj glazbi primorskih, istarskih i otočnih područja - zabavne ili slobodnog glazbenog oblika, uz korištenje sredstava i postupaka svojstvenih suvremenoj zabavnoj, pop, rock ili etno glazbi. Budući da se glazba i stihovi ocjenjuju kao jedinstveno djelo, autori trebaju voditi računa o kvaliteti tekstova. Stihovi moraju biti pisani isključivo na čakavštini.
Odabrane će skladbe biti izvedene na Festivalu Grobnička skala 2017. 2. prosinca 2017. godine, uz festivalski orkestar i pjevanje uživo. Slanjem skladbi na Natječaj autori jamče da skladbe nisu ranije objavljene, javno izvođene i da su isključivi nositelji autorskih prava te prihvaćaju sve uvjete natječaja i prenose pravo na organizatora da odabrane skladbe tiska u notnom izdanju, prvi put javno izvede, snimi na nosačima zvuka i slike, prenosi putem radija i TV kao i da ta prava prenese na treća lica.
Sva ostala prava autor pridržava za sebe. Autor nema pravo naknadnog povlačenja odabrane skladbe. Autori trebaju dostaviti: - ogledni kvalitetni radni snimak skladbe na CD-u, - ime i prezime s točnom adresom te kontakt informacijama, - tri primjerka stihova Autori odabranih skladbi se obvezuju prihvatiti sugestije Organizatora, u glazbi i stihovima (uključujući obavezno lektoriranje), ako to iz umjetničkih i programskih razloga Organizator bude zahtijevao.

Natječaj je otvoren do 10. rujna 2017. godine, a radovi se (mp3 + tekst) dostavljaju preporučenom pošiljkom na adresu:
Katedra Čakavskoga sabora Grobnišćine, Grad Grobnik, Trg Zrinskih i Frankopana 1, 51 219 Čavle
ili na e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Slanjem skladbe na Natječaj, autor prihvaća uvjete natječaja.
Info-telefoni: 051 296 768, 098 431 115, 099 809 3250

Glavni pokrovitelj: Općina Čavle – Supokrovitelji: Festival zabavne glazbe Split, Festival kajkavskih popevki Krapina, Primorsko-goranska županija,